понеділок, 11 квітня 2022 06:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії воювати проти України погодилися лише 2% резервістів - журналіст

У Росії воювати проти України погодилися лише 2% резервістів - журналіст
У Чебоксарах резервісти злякалися йти воювати проти України. Фото: Emerging Europe

У російських Чебоксарах із 31 березня до 8 квітня набирали резервістів, щоб відправити їх на війну проти України. Однак у місті з населенням майже 500 тис. знайшлися лише 34 добровольці.

Добирали серед рядового та сержантського складу. Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк, який тривалий період працював у Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 90% росіян мають глибинну родову травму - Подоляк

Окупанти шукали водіїв, механіків, навідників і навідників-операторів. У результаті з 1877 громадян, які перебувають у запасі, відгукнулися лише 34 особи. Це менш як 2%.

"1060 були недоступні під час телефонного дзвінка. 783 - відмовилися від пропозиції піти на військову службу за контрактом", - пише Цимбалюк.

Чоловіки призовного віку намагаються всіляко ухилятися від мобілізації та шукають способи виїхати з Криму.

Чоловіки призовного віку намагаються покинути півострів, але їм заборонили виїзд, а замість видавання повісток військові примусово доправляють призовників до пунктів збору. Для підняття морального духу депутат окупованого Криму запропонував відновити "історичний кордон" - Таврійську губернію, яка існувала з 1802-го до 1921 року.

Зараз ви читаєте новину «У Росії воювати проти України погодилися лише 2% резервістів - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі