субота, 29 квітня 2023 00:13

У Росії на українців вішають статтю "міжнародний тероризм", б'ють і катують - ЗМІ

У Росії на українців вішають статтю "міжнародний тероризм", б'ють і катують - ЗМІ
Українців тримають у московському СІЗО в "Лефортово". Фото. РосЗМІ

У московському СІЗО "Лефортово" перебуває майже два десятки обвинувачених за статтею "Акт міжнародного тероризму".

Частина з них є українцями. До офіційного затримання вони довго перебували в ізоляції та зазнавали тортур, пише російське видання "Верстка".

Стаття про акт міжнародного тероризму з'явилася у РФ у 2016 році і досі за нею не засуджено жодну людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти показали окупаційного "коменданта" Балаклії, який причетний до катувань

Більшість обвинувачених за цією статтею є громадянами України, які нібито вчинили терористичні акти на окупованій території України. Їхні адвокати кажуть, що до офіційного затримання та переміщення до Москви вони тривалий час утримувалися в ізоляції та піддавалися тортурам.

Видання розповіло про уродженця Херсонської області Юрія Кайова. Вже понад півроку він утримується під вартою у "Лефортовому", а його справу веде Слідче управління ФСБ.

Спецслужба вважає, що Кайов "здійснив" приготування до акту міжнародного тероризму. Разом з ним по тій же справі проходять ще вісім осіб. ФСБ вважає, що "звинувачені" вчинили "замах" на колаборанта Кирила Стремоусова.

На початку жовтня Каєва разом із ще кількома в'язнями з пакетами на головах вивезли до Сімферополя. У самій камері його неодноразово били та катували струмом. Адвокат Анастасія Саморукова каже, що основним завданням є обмін Каєва.

Українці воюють проти російських окупантів, які часто є садистами та маніяками. Вони прийшли вбивати й катувати, влаштовувати геноцид українського народу. Загарбники без жалю розстрілюють цивільних, викладають у мережу відео зі стратою українського полоненого, якому відтинають голову, зізнаються у вбивствах українських дітей, радіють смертям мирних українців від російських ракет.

Зараз ви читаєте новину «У Росії на українців вішають статтю "міжнародний тероризм", б'ють і катують - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі