пʼятниця, 18 березня 2022 16:58

У Росії хочуть заблокувати YouTube. Сьогодні, або за тиждень

У Росії хочуть заблокувати YouTube. Сьогодні, або за тиждень
Влада у Росії вирішила, що її громадянам YouTube більше не потрібен. Фото: Getty Images

Влада Росії може відрізати країні відеохостинг YouTube вже сьогодні або до кінця наступного тижня.

Про це повідомляє контрольоване на 100% державою агентство "РИА Новости" з посиланням на джерело, близьке до Роскомнагляду.

За даними співрозмовника агентства, відповідне рішення планували оприлюднити ще минулого тижня, але тоді його відклали через блокування Instagram.

18 березня Роскомнагляд звинуватив YouTube у "діях терористичного характеру" через поширення у відеохостингу нібито антиросійських роликів. Конкретні відео, які викликали претензії, відомство не назвало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 санкцій, які найсильніше вдарили по Росії

З початку повномасштабного вторгнення в Україну влада РФ заблокувала вже три великі іноземні соцмережі — Facebook, Twitter та Instagram.

"РИА Новости", яке є першоджерелом новини про блокування YouTube, - бренд російського державного пропагандистського медіа-конгломерату "Росія сьогодні". Через це ймовірність того, що інформація підтвердиться, є досить високою.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальні бойові втрати противника зростають фактично щодня. За минулу добу до свіжої статистики додались приблизно 200 окупантів. Цифра ліквідованих військових РФ виросла до 14 200. Середня швидкість помирання російських солдатів на українській землі становить 8 осіб за годину.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть заблокувати YouTube. Сьогодні, або за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі