понеділок, 25 липня 2022 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії хочуть свій "трибунал" над Україною

У Росії хочуть свій "трибунал" над Україною
У РФ голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив про необхідність створити власний "трибунал" над Україною. Фото: "Ведомости"

У країні-агресорці Російській Федерації заявили про необхідність створити власний "трибунал" над Україною.

Хочуть "покарати" за нібито злочини на Донбасі. Про таку необхідність заявив голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін в інтерв'ю "Российская газета".

"Створення такого трибуналу під егідою ООН в поточній перспективі вкрай сумнівно. Зазначене питання доречніше було б опрацьовувати з російськими партнерами в таких організаціях, як-от СНД, ОДКБ, БРІКС, ШОС", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над Росією можна провести в Харкові – Резніков

За словами керівника СК РФ, установа суду та його статуту оформили б угодою між Росією і країнами, що входять в організації, а також ОРДЛО.

Бастрикін додав, що до "трибуналу" над Україною мають приєднатися "нейтральні" до неї країни – Сирія, Іран і Болівія.

Сенатори Сполучених Штатів Америки представили проєкт резолюції про визнання дій Російської Федерації в Україні геноцидом. Це перший результат візиту першої леді Олени Зеленської в США, зазначив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Також резолюція закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати трибунали та міжнародні кримінальні розслідування для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності. Зеленський додав, що всіма терористичними атаками проти українців і нашої держави Росія "закопує себе".

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть свій "трибунал" над Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі