неділя, 26 червня 2022 12:36

У Росії хочуть набирати контрактників відразу після школи

У Росії хочуть набирати контрактників відразу після школи
Зміна дозволить укладати контракти відразу після закінчення середньої школи. Фото: ukrinform

У Держдумі Росії пропонують дозволити службу за контрактом відразу після призову в армію.

Таку поправку рекомендував ухвалити Держдумі парламентський комітет оборони, повідомляють російські ЗМІ.

Поправка дозволить укладати контракти з 18-річними відразу після закінчення середньої школи. Зараз укласти контракт пропонується після трьох місяців служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчать правильно хвалити Путіна: перехопили нові методички ФСБ

Комітет Держдуми запропонував розглянути поправки про службу за контрактом одразу після призову до армії вже 28 червня. Нові поправки передбачають зниження освітнього цензу, а відтак і віку новобранців-контрактників.

Спершу поправка дозволяла не лише набирати контрактників із випускників шкіл, а й відправляти їх у бій лише через місяць після укладання контракту.

Таку версію законопроєкту опублікували на початку червня, але вона майже відразу зникла із сайту Держдуми. Цілком ймовірно, що Росія навмисно приховує інформацію, що відправляє на фронт дітей.

Також тамтешні ЗМІ інформують, що кількість призовників, які направляються до російських військ безпосередньо після закінчення навчання в школі, не перевищувала 5%. Новий законопроєкт дозволить рекрутувати їх за контрактом.

Військовослужбовці РФ відговорюють всіх знайомих та родичів йти на військову службу, рекомендують взагалі не з'являтися у пункти відбору та не відповідати на дзвінки з незнайомих номерів.

Вищим керівництвом Центрального військового округу поставлено завдання відібрати 990 осіб для проходження служби у військових частинах округу. Мобілізація робиться з метою відновлення втрат серед особового складу під час "спеціальної військової операції" на території України.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть набирати контрактників відразу після школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі