середа, 18 травня 2022 09:23

У РФ запропонували замінити держпрапор на радянський

У РФ запропонували замінити держпрапор на радянський
У Держдумі запропонували замінити держпрапор на радянський. Фото: pixabay.com

Так званий депутат Держдуми від Криму Михайло Шеремет запропонував замінити державний прапор Росії на прапор СРСР, який у країні-агресорці називають прапором Перемоги.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на заяву чиновника.

"Сьогодні західні країни фактично оголосили війну прапору Перемоги, повсюдно забороняючи його. Вони бояться цього символу, оскільки червоний прапор перемоги нагадує їм про велич нашого народу і нашу велику перемогу. Я думаю, що настав час визнати прапор Перемоги нашим державним прапором", - оголосив той.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побєдобєсіє – це серцевина "русского мира" – як Росія привласнює перемогу над нацизмом

Депутат повторив кремлівські наративи про те, що під цим прапором "діди воювали" під час Другої світової війни. А сьогодні під ним війська РФ нібито "протистоять неонацистам, які відродилися в Україні та вміло приховували довгі роки своє обличчя в західних країнах".

Шеремет наголосив, що пишається російським триколором, однак вважає, що на нинішньому етапі розвитку Росії, як ніколи актуальним є прапор Перемоги, як "символ супердержави, що відроджується".

У Верховній Раді пропонують заборонити будь-які назви міст, вулиць та інші топоніми, пов'язані з Росією та росіянами. Це стосується також поетів та письменників.

Законопроєкт №7253 зареєстрований 5 квітня та передбачає зміни до закону України "Про географічні назви". Пропонують заборонити присвоювати географічним об'єктам назви, що звеличують, увіковічують, пропагують, символізують державу-окупанта Російську Федерацію або її визначні, пам'ятні, історичні та культурні місця, міста, дати, події.

Зараз ви читаєте новину «У РФ запропонували замінити держпрапор на радянський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі