понеділок, 18 березня 2019 17:47

У РФ ухвалили закон, який забороняє критику влади в Інтернеті

У РФ ухвалили закон, який забороняє критику влади в Інтернеті
Покарання за образу влади у РФ передбачено у виді штрафу від 30 до 300 тисячі рублів та арешт на 15 діб.

18 березня президент РФ Володимир Путін підписав закон про блокування ресурсів, які ображають владу і символи держави, а також поширюють фейкові новини.

Закон вже охрестили новим рівнем цензури у Росії. Тепер карати штрафами і тюрмою мають формальне право за будь-яку незгоду з діями влади, висловлену в мережі.

Що саме російські політики вважають образою влади, в документі чітко не вказано. Натомість, покарання за такий злочин передбачено у виді штрафу від 30 до 300 тисячі рублів та арешт на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії задумалися про скасування пенсій

А за публікацію неправдивої інформації передбачені штрафи у розмірі від 30 тисяч до 1,5 мільйона рублів.

У разі виявлення зазначеної інформації в Інтернеті, генеральний прокурор РФ або його заступники будуть звертатися в Роскомнагляд з вимогою видалення такої інформації. Якщо її не буде видалено - буде обмежено доступ до інформаційних ресурсів, які поширюють її.

7 березня Держдума Росії ухвалила закон про блокування фейкових новин. Фейковими вважаються новини, які через перекручування фактів ображають створюють загрози суспільству. Що саме російські політики вважають образою – вони завбачливо не написали, натомість конкретно визначилися із покаранням потенційного злочину: штрафи від 30 до 300 тис. рублів та арешт на 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «У РФ ухвалили закон, який забороняє критику влади в Інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі