четвер, 15 грудня 2022 08:53

У РФ пролунав вибух на найбільшому нафтопереробному заводі Сибіру: фото та відео
5

У російському Ангарську сталися вибух і пожежа на нафтокомбінаті
Фото: МНС РФ
У російському Ангарську сталися вибух і пожежа на нафтокомбінаті
У російському Ангарську сталися вибух і пожежа на нафтокомбінаті

Рано вранці 15 грудня у Росії в Ангарському міському окрузі Приангар'я пролунав вибух на найбільшому нафтопереробному заводі Східного Сибіру.

Після вибуху на нафтокомбінаті спалахнула потужна пожежа. Є загиблі та постраждалі, повідомила у четвер пресслужба МНС РФ Іркутської області.

"Пожежа сталася на території нафтопереробного заводу Ангарської нафтохімічної компанії (АНХК). До гасіння пожежі залучили понад 100 співробітників МНС та 25 одиниць техніки. Відкрите горіння вже ліквідували", – ідеться у повідомленні.

Влада Іркутської області повідомила про двох загиблих і двох постраждалих робітників комбінату. Водночас у росЗМІ пишуть, що кількість постраждалих зросла до п'яти.

У будівлі біля палаючої нафтоустановки відлетіли шматки стелі, вибило вікна. За словами робітників ТЕЦ-9, вони відчули вибухову хвилю. Площа пожежі на НПЗ склала 2,5 тис. кв. м. За попередньою інформацією, причиною вибуху на НПЗ стала загазованість систем технологічної установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Санкт-Петербурзі потужно спалахнуло на заводі, що виробляє двигуни для флоту РФ – ЗМІ

"На цей час вогонь локалізовано: залишилися дві цистерни з нафтопродуктами, які горять, і спостерігається факельне горіння газу. Вибух був такої сили, що сейсмографи в регіоні зафіксували землетрус, а в приміщеннях ТЕЦ за кілька кілометрів від місця вибуху обвалилися стелі", – пишуть росЗМІ.

У мережі опублікували відео моменту вибуху на Ангарському нафтокомбінаті:

Уранці 9 грудня у Москві також вирувала масштабна пожежа. Палав великий торговельний центр "Мега Хімки".

Загорівся розміщений в торговельному центрі будівельний гіпермаркет ОВІ. Пізніше в МНС країни повідомили, що площа пожежі зросла до 7 тис. кв. м. До гасіння вогню планували залучити авіацію.

Зараз ви читаєте новину «У РФ пролунав вибух на найбільшому нафтопереробному заводі Сибіру: фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі