середа, 21 лютого 2024 09:30

У РФ нові труднощі з продажем нафти

У РФ нові труднощі з продажем нафти
Усі сім танкерів, що використовуються для експорту Sokol, завантажені, і жоден з них не може прийняти нові партії. Фото: pixabay.com

У РФ виникли труднощі з продажем нафти одному з головних покупців. Через страх санкцій США Індія вагається, чи продовжувати купувати російську нафту.

Росія має труднощі з продажем ключового тихоокеанського сорту нафти Sokol, пише Bloomberg. Це може призвести до подальшого скорочення експорту.

"Нафтопереробники азіатської країни побоюються потрапити під санкції й скаржаться, що ця нафта занадто дорога порівняно з альтернативними сортами. Попри те, що нещодавно до Індії були доставлені дві партії після більш ніж двомісячної перерви, труднощі Росії, схоже, ще далеко не закінчилися. Ще щонайменше 13 партій загальним обсягом близько 9 млн барелів усе ще перебувають на суднах, які, зважаючи на все, нікуди не відправляться", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на газ впали до 30-річного мінімуму

Відсутність вільних суден перешкоджатиме експорту Sokol щонайменше протягом наступного тижня, а можливо, і довше. Усі сім танкерів, що використовуються для експорту Sokol, завантажені, і жоден з них не може прийняти нові партії.

Валова вартість російського експорту нафти тим часом знизилася, впавши з $1,67 млрд до $1,55 млрд за тиждень.

Росія змушена скоротити експорт нафтопродуктів в інші країни. Це сталось через атаки українських дронів на нафтові термінали та заводи окупантів.

Експорт бензину та дизельного палива у січні 2024 року скоротився на 37% та 23% відповідно порівняно з січнем 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «У РФ нові труднощі з продажем нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі