середа, 07 квітня 2021 10:53

У Польщі зростає довіра до вакцинації

У Польщі зростає довіра до вакцинації
Старша медсестра в лікарні МВС у Варшаві Алісія Якубовська була першою у Польщі, хто отримала щеплення від коронавірусу в кінці грудня 2020-го / gov.pl

У Польщі майже 4,6 млн осіб або 12,1% населення отримали хоча б 1 дозу вакцини проти коронавірусу. Більш як 2 млн з них або 2,6% - 2 дози. У вівторок глава канцелярії польського прем'єра Міхал Дворчік оголосив, що в найближчі 2 тижні в пункти вакцинації відправлять додатково понад 2 млн доз вакцин.

У Польщі щеплюють препаратами від Pfizer, AstraZeneca i Moderna. Щоденна кількість вакцинацій у вівторок становила 3552. Всього в Польщу доставлено понад 8 млн доз, а в центри вакцинації - понад 7,1 млн. Зафіксовано 5658 побічних реакцій після вакцинації. Утилізовано 7693 доз. Про це пише Gazeta Prawna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень вакцинації від Covid-19 серед медиків у ВООЗ назвали пародією

"Вакцинація в нас відбувається досить повільно, – розповідає Gazeta.ua журналіст з-під Варшави Даріуш Матерняк. - Залежно від воєводства, вакциновано 15-17 відсотків населення. Переважно люди старші 60 років, медики, вчителі, хронічні хворі. 60-65 відсотків поляків бажають щепюватися. Рівень довіри до вакцинації зростає. У грудні було близько 50 відсотків. Маю кількох знайомих, які зробили щеплення. Ніхто не мав серйозних негативних реакцій. Максимум - головний біль чи гірше самопочуття на день-два. Моя черга на вакцинацію десь у червні".

"Карантин діє, але не всі його дотримуються, – продовжує Даріуш Матерняк. - 2 тижні тому поліція почала серйозно карати за відсутність масок на вулиці чи інші схожі правопорушення. Учора сам завершив двотижневу самоізоляцію. Повернувся з Києва. Усі мають після приїзду з-за кордону відбути карантин. А щодо того, чи ПЛР-тест дозволяє не відбувати самоізоляції, суперечливі дані з гарячої урядової лінії. Тричі дзвонив і тричі отримав різні відповіді. Тест здав і був негативний. Але не хотів би заплатити 30 тисяч злотих ($7757. - Gazeta.ua) за порушення карантину. Краще посидіти 2 тижні вдома".

Під час пресконференції у вівторок уповноважений від уряду за програмою вакцинації Міхал Дворчік оголосив, що в 2-му кварталі вакцинація значно прискориться. Він підкреслив, що мета - вакцинувати всіх людей старше 60 років у квітні. Після цього в онлайн-реєстрації тепер можна одразу ж записатися на конкретну дату вакцинації.

У Польщі з населенням 38 млн людей на коронавірус захворіли 2,46 млн осіб. Понад 55 тис. із них померли.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зростає довіра до вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі