пʼятниця, 15 квітня 2022 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині просять збільшити постачання озброєння Україні

У Німеччині просять збільшити постачання озброєння Україні
Німеччина звернулася до Європи з проханням збільшити постачання зброї в Україну. Фото: УНІАН

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек закликав Європу збільшити постачання зброї в Україну.

Також чиновник рекомендував німцям економити енергоносії, щоб досадити президенту країни-агресорки Росії Володимиру Путіну, передає ZDF.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертольоти, БТР і Javelin: у США оголосили деталі посилки для України

"Народ в Україні мужньо дає відсіч ворогові. Ми зобов'язані підтримувати їх зброєю. В той самий час у нас є відповідальність не стати мішенню. Це рамки, в яких ми робимо все, що можливо", - зазначив Хабек.

Також рекомендують німцям зменшити використання автомобілів, а роботодавцям максимально перейти на віддалений режим роботи. Ці заходи спрямовані на зниження закупівель енергоносіїв у Росії.

У Німеччині погодили постачання Україні важкого озброєння. Йдеться про танки Leopard 1 і бойові машини піхоти Marder. Також танкові буртоукладальники Biber. Німці вже розпочали роботу над логістикою постачання.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц затягує постачання танків для України, попри тиск інших політиків.

План, представлений Робертом Хабеком, а також міністеркою закордонних справ Анналеною Бербок, передбачає виділення Україні майже 100 танків.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині просять збільшити постачання озброєння Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі