субота, 08 червня 2024 16:21

У Німеччині досі шукають 9-річну українську дівчинку, яка зникла дорогою до школи

У Німеччині досі шукають 9-річну українську дівчинку, яка зникла дорогою до школи
У Німеччині досі не знайшли 9-річну українську дівчинку Валерію, яка зникла дорогою до школи. Фото: Bild

У німецькому місті Дебельн у федеральній землі Саксонія досі не знайшли 9-річну українку Валерію, яка зникла дорогою до школи.

ЇЇ шукають уже тиждень. Про це пишуть Bild та Frankfurter Rundschau.

Німецькі екстрені служби вже обшукали близько третини міста Дебельн, а поліція має у своєму розпорядженні понад десять терабайтів даних з камер спостереження. Крім того, для пошуків використовуються так звані суперрозпізнавачі - люди, які особливо швидко розпізнають обличчя.

Місцевих жителів також просять шукати дівчинку у власних городах, підвалах, гаражах та сараях. Водночас правоохоронці стежать за промисловими пустирями в місті.

Речник поліції Анджей Ридзік оцінив кількість залучених співробітників екстрених служб приблизно у 100. За його словами, вони "намагаються перевернути кожен камінь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецька поліція обрала запобіжний захід росіянину, який вбив українських військових

Своєю чергою місцеві волонтери також шукають зниклу українку у вільний час.

"Ми розширюємо розслідування за межі національних кордонів і співпрацюємо з іноземними правоохоронними органами", - заявив він.

Так, тепер німецька поліція співпрацює з Україною, Польщею та Чехією.

Ридзік зазначив, що слідчі отримали сотні підказок, додавши, що "ми все ще нічого не виключаємо".

Зокрема, один з однокласників Валерії розповів, що нібито бачив дівчинку у шкільному автобусі в день її зникнення. А втім, у поліції кажуть, що ймовірніше за все вона не сідала у нього.

7 березня в Німеччині виявили тіло 27-річної українки. Правоохоронці тривалий час розшукували доньку та матір загиблої, які зникли безвісти.

Вже 15 березня було заарештовано двох підозрюваних - 43-річну росіянку та її 44-річного чоловіка, у яких поліція й знайшла дитину.

За версією слідства, вони вбили матір і бабусю дівчинки, щоб забрати дитину собі. Злочинці заманили біженців, пообіцявши їм допомогти оформити документи в Німеччині.

Немовля було доправлено до лікарні для проведення аналізу ДНК. Пізніше дівчинку передали під опіку управління у справах молоді.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині досі шукають 9-річну українську дівчинку, яка зникла дорогою до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі