пʼятниця, 26 лютого 2021 11:54

У НАТО назвали основні загрози для альянсу та ЄС

У НАТО назвали основні загрози для альянсу та ЄС
В часи коронавірусу завданням НАТО було не допустити, щоб криза охорони здоров'я перетворилась у кризу безпеки. Фото: pixabay

Росія, Китай, тероризм і кібератаки досі є основними небезпеками для НАТО і Європейського Союзу.

Тепер через пандемію з'явилась ще одна загроза - криза охорони здоров'я, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Він стверджує, що в часи коронавірусу завданням НАТО було не допустити, щоб криза охорони здоров'я перетворилась у кризу безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО скерує тисячі військових в Ірак

"Тому що всі загрози, які були до пандемії, залишилися. Це агресія Росії, тероризм, кібератаки, підйом Китаю і кліматичні зміни. Одна країна або континент не зможуть впоратися, але зможуть разом", - додав Столтенберґ.

Він також позитивно відреагував на сигнал від американського президента Джо Байдена, який виступив за посилення зв'язку між Європою і США.

Щойно Джо Байден повністю отримав повноваження глави американської держави, одразу створив 3 урядові центри з протидії впливу РФ. При цьому впливати на Сполучені Штати і НАТО, Кремль зараз практично не може, чого не можна сказати про офіційний Париж і Берлін.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО назвали основні загрози для альянсу та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі