четвер, 05 січня 2023 05:16

У міноборони РФ придумали, як відвернути увагу від воєнних невдач – ISW

У міноборони РФ придумали, як відвернути увагу від воєнних невдач – ISW
Російські окупанти зазнають невдач у війні проти України. Фото: mind.ua

Міністерство оборони Росії змінило риторику та формат своїх щоденних ситуаційних звітів. Тепер окупанти намагаються заполонити інформаційний простір заявами про незначні успіхи та відвернути увагу від значних військових невдач.

Їхні повідомлення "зосереджені на невеликих населених пунктах і групових ударах за типом цілі, а не за місцем розташування. Це ускладнює для аудиторії географічне орієнтування і перевірку заявлених ударів", йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 4 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни стали взірцем військової неумілості" - Макс Бут

Також Міноборони Росії присвятило кілька постів у Telegram новому ракетоносцю "Адмірал Горшков", який Росія вивела в Атлантичний океан.

В ISW вважають дуже малоймовірним те, що він проводитиме операції на підтримку російських сил в Україні, як про це заявили в Росії.

Оточення президента Росії Володимира Путіна доносить йому неправдиву інформацію про ситуацію на фронті, бо не хоче засмучувати його.

Через це Путін, як і раніше, вірить, що зможе перемогти у війні та захопити Україну. Про це пише американське видання The Wall Street Journal.

Нинішні та колишні російські чиновники та люди, наближені до Кремля, кажуть, що Путін залишається повністю впевненим у тому, що зможе захопити Україну, і готовий мобілізувати російську економіку та населення протягом багатьох років, щоб досягти успіху.

Зараз ви читаєте новину «У міноборони РФ придумали, як відвернути увагу від воєнних невдач – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі