понеділок, 23 січня 2023 16:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі згадали секретний пункт указу про часткову мобілізацію

У Кремлі згадали секретний пункт указу про часткову мобілізацію
У РФ продовжує тривати часткова мобілізація. Фото: 9111.ru

Указ російського президента Володимира Путіна про часткову мобілізацію продовжує діяти в РФ.

Про це 23 січня заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляють росЗМІ.

"Призов у рамках часткової мобілізації здійснювався до досягнення встановленої чисельності. Вона була досягнута, у зв'язку з чим призов громадян було зупинено й завершено", – зазначив Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія матиме труднощі ‒ британська розвідка проаналізувала плани Шойгу

Однак пояснив, що часткова мобілізація містить не тільки призов, а й інші заходи, пов'язані, із засекреченим пунктом указу. Саме ці заходи продовжують працювати.

"Крім призову громадян на військову службу, часткова мобілізація містить і інші заходи, необхідні для забезпечення завдань збройних сил. Це пов'язано з виконанням обов'язків військовослужбовцями, а також із закритим пунктом указу про мобілізацію тощо. У цій частині це продовжує працювати", – сказав представник Кремля.

Російські загарбники проводять посилену мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, в тому числі і в Криму. Також привозять іноземних найманців. Наприклад, до Мелітополя привезли найманців із Сербії, декілька з них перебувають у міжнародному розшук.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі згадали секретний пункт указу про часткову мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі