пʼятниця, 20 січня 2023 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти везуть в Україну найманців із Сербії

Окупанти везуть в Україну найманців із Сербії
Росіяни вербують воювати в Україні громадян Сербії. Фото: korrespondent.net

Російські загарбники проводять посилену мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, в тому числі і в Криму.

Також привозять іноземних найманців, розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

"Зрозуміли, що не зможуть організувати добровольчі батальйони, тож сьогодні мобілізують людей різних професій і привозять найманців. Наприклад, до Мелітополя привезли найманців із Сербії, декілька з них перебувають у міжнародному розшуку, але сподіваюся, що з Мелітополя вони вже поїдуть у чорних пакетах", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мелітопольська лікарня переповнена окупантами - привозять пачками

Окупанти не дають українцям виїжджати з тимчасово окупованої території Запорізької області.

"Сьогодні майже неможливо виїхати з тимчасово окупованої території. 15 січня вони обіцяли відкрити блокпост у Василівці, звідки люди могли виїжджати до Запоріжжя і перебувати у нашій державі. 15 січня минуло – не відкрили, а сьогодні, щоб в'їхати на територію Криму, навіть потрібно здавати тести ДНК", – сказав Федоров.

Українці, яких росіяни депортували з окупованих територій Запорізької області в бік обласного центру безслідно зникають. Їх виганяють з домівок майже без речей і змушують діставатися через "сіру зону" пішки. Потім вихваляються про видворення "диверсантів" у роликах для росЗМІ.

Люди не доходять до переправи, де на них чекає українська сторона. Куди насправді відправляють українців залишається невідомим.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти везуть в Україну найманців із Сербії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі