вівторок, 27 лютого 2024 15:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі назвали український мирний план "ультиматумом"

У Кремлі назвали український мирний план "ультиматумом"
Міністр країни-агресорки РФ Лавров назвав український мирний план "ультиматумом". Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ країни-агресорки Російської Федерації Сергій Лавров назвав український мирний план "ультиматумом".

Слова Лаврова цитує "Українська правда".

"Щодо підготовки конференції у Швейцарії, так, я звернув увагу на його заяву, що конференція буде без запрошення Росії. Його глава адміністрації Єрмак теж цю думку висловлював, що ми зараз зберемося у Швейцарії, все вирішимо, відшліфуємо, доведемо до розуму формулу миру Зеленського, а потім передамо її Росії. Але Зеленський сказав, що це не буде вважатися переговорами. Нормальна людина розуміє, що мається на увазі ультиматум", - заявив Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправка західних військ до України: Франція зробила нову заяву

25 лютого на пресконференції президент України Володимир Зеленський сказав, що перший саміт миру відбудеться у Швейцарії, імовірно, весною.

Україна запропонує майданчик, на якому президент РФ Володимир Путін може погодитись із тим, що він програв війну, сказав Зеленський.

На саміт миру запросять понад 160 країн, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

У 2022 році президент України назвав 10 пунктів формули миру.

Говорити про завершення війни можна буде лише після того, як РФ виведе свої війська з території України, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі назвали український мирний план "ультиматумом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі