вівторок, 29 грудня 2020 16:52

У країні складуть реєстр тих, хто відмовився вакцинуватися

У країні складуть реєстр тих, хто відмовився вакцинуватися
Старша жінка вакцинується / Getty Images

Іспанія вестиме реєстр усіх, хто відмовиться вакцинуватися від Covid-19, хоча імен не розголошуватимуть публічно.

Таку заяву зробили в іспанському уряді. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Євросоюзі розпочалася вакцинація проти коронавірусу

"Ми складемо реєстр відмовників, який передамо також нашим європейським партнерам. Там будуть імена тих, кому пропонували вакцинуватися, і вони відкинули пропозицію. Відмовники роблять помилку, але то їхнє право. Вакцинація рятує життя. Це вихід з пандемії", - заявив міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілья Рока.

Він, однак, пояснив, що документ не оприлюднюватимуть публічно через максимальну повагу до захисту даних. Список також не передаватимуть роботодавцям. Але, на його думку, спосіб перемогти вірус - вакцинувати всіх або якомога більше.

ЄС, частиною якого є Іспанія, ініціював програму вакцинації та боротьби проти коронавірусу в усьому Євросоюзі, починаючи з вакцини Pfizer-BioNTech.

Іспанія з її 47 млн населення належить до найпостраждаліших від Covid-19 держав. З початку пандемії там зареєстровано близько 1,85 млн випадків хвороби, та майже 50 тис. смертей

Щоб контролювати поширення пандемії, Іспанія запровадила суворі обмеження на пересування в країні до 6 січня. Однак обмеження пом'якшуються на Новий рік, коли дозволено збиратися 10 осіб на сім'ю.

Зараз ви читаєте новину «У країні складуть реєстр тих, хто відмовився вакцинуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі