понеділок, 18 жовтня 2021 16:43

У Греції зі скандалом запалили вогонь зимової Олімпіади-2022
12

У грецькій Олімпії запалили вогонь зимових Олімпійських ігор, які відбудуться в китайському Пекіні 2022 року.

Церемонію провели на тлі протестів, пише BBC. Кілька протестувальників із транспарантами перелізли через огорожу й потрапили на захід, перш ніж їх зупинила охорона.

"Ще декількох людей поліція затримала на вулиці. На плакатах протестувальників був зображений прапор Тибету та гасло: "Ні геноцидним іграм", - йдеться в повідомленні.

Фото: Reuters

Олімпійський вогонь передадуть делегації Китаю у вівторок. Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловив упевненість, що Ігри відбудуться згідно з планом організаторів.

"Ця подія може стати важливим моментом для обʼєднання всього світу в дусі дружби й солідарності", - заявив він.

Китай звинувачують у придушенні культурної та релігійної свободи в Тибеті. Уряд КНР це відкидає. Китайську владу також звинувачують у геноциді уйгурської меншини в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Олімпіаду-2022 зможуть потрапити тільки жителі Китаю

XXIV зимові Олімпійські ігри відбудуться 2022 року в Пекіні. Церемонія відкриття запланована на 4 лютого, а закриття на 20 числа. Крім столиці КНР, Олімпіаду приймуть ще два міста - Чжанцзякоу, яке розташоввне за 200 км від Пекіна, та Янцін - гірський регіон на північний захід від столиці Ігор.

Зараз ви читаєте новину «У Греції зі скандалом запалили вогонь зимової Олімпіади-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі