понеділок, 04 липня 2022 15:25

У футболках із Путіним: 70 висланих дипломатів РФ покинули Болгарію

70 висланих із Болгарії російських дипломатів і члени їхніх родин вилетіли із Софії до Москви.

У неділю, 3 липня, два російські урядові літаки взяли на борт співробітників посольства Росії. Загальна кількість пасажирів, які покинули країну, становить понад 180 осіб. Такі дані має видання Euractiv.

Російські шпигуни були у футболках із зображенням російського президента Володимира Путіна та його цитатами.

Автор: euractiv.com
  70 висланих з Болгарії російських дипломатів і члени їхніх родин вилетіли із Софії до Москви 3 липня
70 висланих з Болгарії російських дипломатів і члени їхніх родин вилетіли із Софії до Москви 3 липня

Серед висланих дипломатів Російської Федерації був і Пилип Воскресенський – другий номер російського посольства. Він заявив, що жоден із росіян, "висланих незаконно, нахабно", не працював проти Болгарії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країну, яка стала центром російського шпигунства в Європі

"Ніхто не може зіпсувати російсько-болгарські відносини, ніхто", – сказав Воскресенський, виступаючи в аеропорту.

Речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Болгарія звела "до мінімуму, навіть до нуля" можливість функціонування російського посольства в Софії.

28 червня з'явилася інформація, що Болгарія висилає 70 російських дипломатів. Більшість із них працювали на зовнішньополітичні відомства, їхня дипломатична роль була прикриттям. Про це сказав прем'єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков, який пішов у відставку. Росіяни обіймали різні офіційні посади в посольстві Росії і займалися незвичайною діяльністю. Прем'єр не став розкривати деталі, бо вони засекречені.

У російському посольстві в Софії підтвердили, що Болгарія вирішила видворити 70 дипломатів і представників технічного персоналу посольства Росії. В МЗС Росії заявили, що Кремль відповість на "недружній крок" Болгарії.

Зараз ви читаєте новину «У футболках із Путіним: 70 висланих дипломатів РФ покинули Болгарію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі