пʼятниця, 01 січня 2021 12:18

У Білорусі тривають репресії

У Білорусі тривають репресії
Юлії Слуцькій загрожує до 5 років обмеження волі. Фото: press-club.by

У Білорусі засновницю журналістського об'єднання "Пресклуб" Юлію Слуцьку і кількох її соратників, які перебувають під вартою, обвинуватили в ухиленні від сплати податків і пов'язаних кримінальних злочинах на тлі загального придушення інакодумства в країні, повідомляє "Радіо Свобода"

Юлії Слуцькій загрожує до 5 років обмеження волі, її продовжать тримати під вартою щонайменше до 22 лютого.

Ще 4 працівники об'єднання обвинувачені в співучасті у схожих фінансових злочинах. Обвинувачення висунені проти фінансового директора "Пресклубу" Сергія Ольшевського, програмної директорки Алі Шарко, операторів Петра Слуцького і Дениса Соколовського.

Юлію Слуцьку затримали 22 грудня, відразу після її повернення до Білорусі з-за кордону. Наступними годинами того ж дня затримали й інших згаданих, після обшуків чи оглядів у їхніх помешканнях і службових кабінетах.

23 грудня Європейська федерація журналістів виступила з вимогою звільнити Слуцьку та її колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для України є загроза з боку Білорусі - РНБО

2021 рік понад 100 учасників акцій протесту в Білорусі зустріли під адміністративним арештом. Десятки політв'язнів теж за ґратами.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не піде з посади.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі тривають репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі