понеділок, 03 лютого 2020 10:58

У Бангкоку за дві доби побороли коронавірус

У Бангкоку за дві доби побороли коронавірус
Лікарі Таїланду заявили, що їм вдалося за 2 доби вилікувати коронавірус комбінацією препаратів. Фото: ЕРА

Лікарі Таїланду заявляють, що вони успішно вилікували пацієнтку, хвору на коронавірус, комбінацією противірусних препаратів. Вірус в організмі знищили за дві доби.

Про це заявили в неділю на брифінгу в неділю у Міністерстві охорони здоров'я Таїланду, повідомляє CNN.

Доктор Кріансак Атіпорнваніч, лікар лікарні Раджавіті в Бангкоку, заявив, що лікував 71-річну пацієнтку з Китаю комбінацією препаратів, призначених для лікування ВІЛ і грипу. За його словами, пацієнтка раніше лікувалася лише противірусними препаратами.

"Я лікував пацієнта з важким станом, і результат був дуже задовільним. Стан пацієнта покращився дуже швидко протягом 48 годин. І результат тесту також змінився від позитивного до негативного протягом 48 годин", - наводить видання слова Атіпорнваніча.

Чиновники на прес-конференції заявили, що остання лабораторна перевірка показала, що вірусу в дихальній системі пацієнта справді немає.

Але минулого тижня доктор Ентоні Фоучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних хвороб Національного інституту здоров'я США, заявив CNN, що не існує перевірених ефективних препаратів для лікування китайського коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 20 евакуйованих у Францію людей знайшли симптоми коронавірусу

Лікарні Пекіна повідомили, що вживання одних і тих же препаратів, які вживаються хворим на ВІЛ і СНІД, становлять частину лікування коронавірусу, хоча наразі незрозуміло, наскільки успішно пройшло лікування.

Тим часом, кількість офіційно зареєстрованих випадків коронавірусу перевищує 16 600, із них 361 людина померла. Наразі госпіталізовано 9618 пацієнтів, у тому числі 478 осіб перебувають у критичному стані.

Жителі Китаю зіткнулися з расизмом через паніку, викликану спалахом коронавірусу. Більшість ресторанів Південної Кореї, Японії, Гонконгу та В'єтнаму відмовилися обслуговувати відвідувачів із Китаю, а в Індонезії їх просили виселитися з готелю.

Зараз ви читаєте новину «У Бангкоку за дві доби побороли коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі