вівторок, 12 грудня 2023 14:54

Туск знайшов спосіб розблокувати кордон

Туск знайшов спосіб розблокувати кордон
Дональд Туск під час виступу у польському парламенті, 12 грудня. Фото: Getty Images

Новий уряд Польщі знайшов спосіб, щоб з одного боку врахувати інтереси протестуючих перевізників, а з іншого - негайно розблокувати кордон з Україною.

Про це у вівторок під час виступу в Сеймі з програмою дій уряду заявив голова Ради міністрів РП Дональд Туск, повідомив "Укрінформ".

Польський прем'єр заявив, що попередній уряд Матеуша Моравецького не подбав про інтереси польських перевізників і відмовився від контролю за кордоном з Україною під час війни.

"Майбутні міністри сиділи зі мною цілими годинами, після опівночі, і шукали способи на якомога швидше розв'язання проблеми на українсько-польському кордоні. Ми шукали і знайшли способи аби якомога швидше врахувати потреби польських водіїв і одночасно негайно розблокувати кордон України, яка бореться і чекає на перевезення товарів з цієї заблокованої автомагістралі", - заявив Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туска обрали новим прем'єром Польщі

Вчора міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про розблокування пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

А ввечері ЗМІ повідомили, що рух вантажного транспорту через цей пункт пропуску був знову заблокований.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Туск знайшов спосіб розблокувати кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі