субота, 13 січня 2024 09:42

Туск розповів про позицію свого уряду щодо України

Туск розповів про позицію свого уряду щодо України
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував стосунки з Україною. Фото: gettyimages.com

Польська партія "Право і Справедливість" в попередньому уряді Матеуша Моравецького "намагалася грати на антиукраїнських нотах" в останні місяці виборчої кампанії.

Водночас нині у Польщі "є два виміри відносин із Україною". Про це в інтерв'ю TVN24 заявив новий прем'єр-міністр Дональд Туск.

Він наголосив, що "в житті не дозволить", щоб хтось у його уряді хотів будувати свою позицію на антиукраїнських настроях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поляки вийшли на акції протесту - назвали причину

"Тому що, коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з Росією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна у війні з Росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, поки Україна воює з Росією, ми у відносній безпеці", - сказав Туск.

За його словами, в будь-якій ситуації завданням Польщі буде "протистояти зневірі, коли йдеться про допомогу Україні". Для цього він інтенсивно працює з європейськими партнерами.

Туск також зауважив, що Росія перевела свою економіку на "військові рейки", тому війна може тривати довго.

"Європа повинна відповісти на цей виклик і інвестувати більше грошей, щоб купувати зброю і підвищувати обороноздатність Європи. Ми не можемо вдавати, що нічого не відбувається. У такому питанні, як озброєння і підтримка України у війні, не може бути жодних вагань. Для мене це незаперечний факт", – додав польський прем'єр.

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск наприкінці грудня заявив про плани відвідати Україну. Серед іншого він планує обговорити у Києві питання блокади кордону.

Він додав, що не бачить причин псувати українсько-польські відносини. За словами польського прем'єра, він "проситиме водіїв не блокувати переїзд лише через війну".

Зараз ви читаєте новину «Туск розповів про позицію свого уряду щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі