середа, 01 лютого 2023 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Туреччина закрилась для частини російських літаків – ЗМІ

Туреччина закрилась для частини російських літаків – ЗМІ
США вимагають від Туреччини дотримуватися санкцій. Фото: Pexels

Туреччина закриватиме свої аеропорти для російських авіакомпаній з "підсанкційними" літаками американського виробництва.

Найбільший турецький оператор наземного обслуговування авіарейсів Havaş повідомив, що під загрозою опинилися 170 літаків, передає "Авиаторщина".

Компанія порадила російським авіакомпаніям планувати польоти до Туреччини тільки на літаках, що містять менш як 25% деталей американського виробництва. Тільки такі літаки їй дозволено обслуговувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готують жорстке попередження Туреччині та іншим країнам

Відповідний лист від Havaş надійшов деяким російським авіакомпаніям наприкінці грудня 2022 року. У ньому йдеться, що Бюро промисловості та безпеки Мінторгу США направило компаніям турецької авіагалузі попередження.

Havaş провела перевірку, щоб виявити ризики та наслідки для свого бізнесу та зацікавлених сторін.

"В результаті цього ми можемо бути не в змозі обслуговувати деякі або всі ваші рейси", – попередив оператор.

Більшість країн-членів заявили, що не платитимуть за газ у рублях. У середу Німеччина знову заявила, що виступає проти вимог Росії.

Комісія неодноразово заявляла, що узгоджених контрактів мають дотримуватися і майже всі вони прямо передбачають оплату в євро або доларах, і блок реагуватиме на будь-яку спробу Росії обійти санкції.

Водночас рішення про те, як платити за поставки, зрештою лежатиме на компаніях, які купують газ у Росії, і вони опиняться в непростому становищі, оскільки європейським фірмам необхідно дотримуватись усіх діючих обмежувальних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина закрилась для частини російських літаків – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі