понеділок, 24 квітня 2023 04:45

Третій експрезидент Перу загримів за ґрати

Експрезидента Перу Алехандро Толедо екстрадували зі США і затримали в аеропорту Ліми.

Його звинувачують у хабарництві, відмиванні грошей та змові, повідомляє Reuters.

За версією слідства, експрезидент отримав $35 млн від бразильської будівельної компанії Odebrecht за перемогу в тендері на будівництво автобана Interoceanica Sur.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп, Порошенко, Саркозі - як і за що судять лідерів країн світу

Прокурори вимагають для Толедо 20 років позбавлення волі. На час досудового розслідування його відправили до в'язниці, де утримуються колишні президенти Перу Альберто Фухіморі та Педро Кастільо.

Автор: t.me/znua_live
  Експрезидента Перу Алехандро Толедо можуть посадити на 20 років до в'язниці
Експрезидента Перу Алехандро Толедо можуть посадити на 20 років до в'язниці

Толедо очолював країну з 2001 по 2006 роки.

Педро Кастільо, 7 грудня, затримала національна поліція Перу за звинуваченнями в "повстанні" після спроби незаконного розпуску Конгресу.

Верховний суд Перу засудив екс-президента Альберто Фухіморі до 25 років ув'язнення за порушення прав людини. Він був був екстрадований з Чилі.

Колишній президент Педро Пабло Кучинський також знаходився під слідством та перебував під домашнім арештом.

Колишнього віцеканцлера Австрії Гайнц-Крістіана Штрахе виправдали у судовому процесі щодо корупції. Штрахе обвинуватили в тому, що він забезпечив для бізнесмена Зігфріда Штігліца посаду в наглядовій раді Asfinag, державної компанії, яка керує системою автомобільних доріг Австрії, в обмін на пожертвування організації, близькій до ультраправої "Партії свободи" політика.

У травні 2019 року з'явилося відео, на якому Штрахе, тодішній лідер "Партії свободи", пропонує послуги ймовірному російському інвестору. Запис спонукав канцлера Курца розпустити уряд. Штрахе, який заперечував будь-які правопорушення, пізніше виключили з "Партії свободи".

Зараз ви читаєте новину «Третій експрезидент Перу загримів за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі