пʼятниця, 15 грудня 2023 10:00

Трамп не зможе вивести США з НАТО - Конгрес ухвалив новий закон

Трамп не зможе вивести США з НАТО - Конгрес ухвалив новий закон
Джо Байден під час президентства зміцнив НАТО, відправивши більше військ до Європи як демонстрацію сили проти війни РФ. Фото: pixabay.com

Конгрес Сполучених Штатів Америки схвалив закон, який забороняє будь-якому американському президенту вивести країну з НАТО без схвалення Сенату чи акту Конгресу.

Президенти США тепер не зможуть в односторонньому порядку приймати рішення щодо виходу країни з НАТО, пише The Hill.

"Конгрес США підтвердив підтримку НАТО. У минулому Альянс був предметом критики з боку колишнього президента Дональда Трампа. Однак за президента Джо Байдена значення НАТО зросло, особливо після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в НАТО: Байден потролив Путіна

НАТО твердо відповіло на війну російського диктатора Володимира Путіна в Україні та зростаючі виклики по всьому світу.

"Закон підтверджує підтримку США цього найважливішого Альянсу, який є основним для нашої національної безпеки. Він також посилає сильний сигнал авторитарним країнам, що вільний світ залишається єдиним", - заявив сенатор Тім Кейн.

Байден під час президентства зміцнив НАТО, відправивши більше військ до Європи як демонстрацію сили проти війни, розв'язаної Путіним.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Трамп говорив про НАТО по-різному. Тож у Вашингтоні побоюються, що він відмовиться від зобов'язань США щодо пакту про взаємну оборону Альянсу або може взагалі вийти з НАТО в разі переобрання.

На заседании Североатлантического совета в среду, 13 декабря, члены НАТО согласовали гражданский и военный бюджеты Альянса на 2024 год.

Наступні вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

На виборах 2020 року Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році. Водночас Трамп зазначає, що має добрі стосунки з диктатором Володимиром Путіним, хоча й на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Трамп не зможе вивести США з НАТО - Конгрес ухвалив новий закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі