четвер, 11 січня 2018 18:36

Трамп має словниковий запас, як у молодшого школяра - експерти

Трамп має словниковий запас, як у молодшого школяра - експерти
Примітивні промови на рівні 4 класу допомогли Трампу стати президентом. Фото: АР

Президент США 71-річний Дональд Трамп розмовляє на рівні школяра 4-го класу. Це найгірший рівень серед президентів США.

Експерти проаналізували 30 тис. перших слів, сказаних та опублікованих Трампом на посту президента, повідомляє Daily Mail.

Порівняння склали розробники онлайн-бази даних Factba.se. Спиралися на інтерв'ю, промови і прес-конференції кожного президента, починаючи з 1929 року. Оцінювала речення, які президенти говорили "від себе", а не зачитували з листа.

Аналітики оцінювали записи за допомогою 8 різних тестів. Перевіряли складність вживаних слів, їх різноманітність та те, на скільки вони доступні слухачам. Кожен тест Трамп склав з найменшим показником.

Ламана мова, фрагментовані реченя і обмежений словниковий запас - основні риси, властиві мові Трампа, стверджують у Factbase. Кількість складів у його словах менша, ніж у попередників.

Експерти порівняли комунікативні здібності Трампа з 14 попередниками. Барак Обама розмовляв на рівні 9-класника, а Джордж Буш-молодший — 7-класника.

Попередній анти-рекорд встановив Гаррі Труман 1945 року. Він розмовляв на рівні учня 5 класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп починає робочий день з перегляду телевізора і Twitter

Трамп продовжує хизуватися своїм інтелектом у Twitter. У суботу вранці він написав, що став президентом з першої спроби. "Я вважаю, це треба кваліфікувати не як розумність, а як геніальність", - додав він.

Під час передвиборчої гонки мовні здібності Трампа оцінювали на рівні 7-класника.

Його мовний стиль спонукав багатьох виборців підтримувати його кандидатуру. Промови Трампа були привабливими для багатьох, оскільки вони контрастували зі стилем інших кандидатів. Ті вивчали тексти на зубок і репетирували їх, - пояснюють експерти.

Восени міжнародні ЗМІ висміяли Трампа через те, що він надмірно хизується своїм рівнем IQ — 132. CNN нарахували 22 твіти починаючи з 2013 року, де він або говорить про свій інтелект, або закликає інших помірятися з ним показниками інтелекту.

Зараз ви читаєте новину «Трамп має словниковий запас, як у молодшого школяра - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі