четвер, 15 липня 2021 03:42

Тисячі греків протестували проти Covid-вакцинації

Тисячі греків протестували проти Covid-вакцинації
Уряд Греції ввів обмеження для невакцинованих від коронавірусу. Фото: ТАСС

У Греції відбулися масові демонстрації противників вакцинації від коронавірусу.

Зокрема, близько чотирьох тисяч людей протестували перед парламентом в Афінах проти Covid-обмежень для невакцинованих громадян. Сотні людей вийшли на акції протесту в Салоніках і Геракліоні (столиця острова Крит), вимагаючи залишити за ними право не вакцинуватися від коронавірусу, повідомляє інформагенція dpa.

Греки обурювалися наміру уряду дозволити щеплення для неповнолітніх від 15 років за згоди батьків. Протестувальники скандували, зокрема, "Руки геть від наших дітей" і "Ми кажемо ні вакцинній отруті".

12 липня уряд Греції оголосив, що лише щеплені від коронавірусу греки зможуть перебувати у закритих приміщеннях барів і ресторанів, а також відвідувати заклади культури.

Влада також зробила щеплення від Covid-19 обов'язковими для медпрацівників, персоналу будинків для літніх людей, військовозобов'язаних і професійних військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть відвідати Грецію. Країна визнала Covid-сертифікати

Від 15 липня у грецьких барах і ресторанах заборонено збиратися групами й танцювати. Відвідувачам тепер можна лише сидіти за столиками. До того ж, барам і ресторанам заборонили заповнювати всі місця для гостей.

На спортивні заходи на стадіонах вхід дозволений лише щепленим від коронавірусу.

Понад 25% опитаних українців вакцинувалися від Covid-19. Близько 10% готові до цього. 30% щепляться лише тією вакциною, яку вводять нардепам. 35% громадян проти вакцинації за будь-яких умов. Такі дані показало опитування, яке провела Gazeta.ua. У ньому взяли участь 1076 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі греків протестували проти Covid-вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі