понеділок, 05 липня 2021 19:09

Українці зможуть відвідати Грецію. Країна визнала Covid-сертифікати

Українці зможуть відвідати Грецію. Країна визнала Covid-сертифікати
Перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих. Фото: pinterest.com

У Греції визнали українські Covid-сертифікати. Документи містять інформацію про вакцинацію та негативні результати ПЛР-тестів.

Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що українські моряки працюють у грецькому флоті, заявив міністр закордонних справ країни Нікос Дендіас під час брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою 5 липня у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від коронавірусу набирає обертів: скільки українців щепили

"Я хотів би подякувати за внесок українців у розвиток грецької економіки. Оскільки близько 30 тисяч українців працюють у грецькому морському флоті. І, звичайно, багато українців відвідують Грецію як туристи. Я сподіваюсь, що так буде і цього року, оскільки ми визнаємо Covid-сертифікати. Тож як і раніше українці зможуть відвідувати Грецію", - сказав Дендіас.

5 липня у додатку "Дія" з'явилися перші паспорти про вакцинацію від коронавірусу.

Covid-паспорти розробляються за зразком Digital green certificate ЄС і Smart vaccination certificate ВООЗ. Документи міститимуть інформацію не лише про вакцинацію, але й про негативні результати ПЛР-тестів, а також одужання після коронавірусної інфекції. Видаватимуться як в електронній, так і паперовій формах, міститимуть QR-код. У паперовій формі їх можна буде отримати так само, як і свідоцтво про вакцинацію - звернувшись до закладів охорони здоров'я. А в електронній - через додаток "Дія".

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть відвідати Грецію. Країна визнала Covid-сертифікати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі