неділя, 11 жовтня 2020 16:24

Тихановська розповіла, для чого насправді Лукашенко ходив у СІЗО

Тихановська розповіла, для чого насправді Лукашенко ходив у СІЗО
У Білорусі від 9 серпня тривають мирні протести, які кожного разу закінчуються побиттями й арештами активістів. Фото: Радіо Свобода

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрічався з опозиціонерами в СІЗО для того, щоб послабити протестні настрої в країні. Тому що реальний діалог щодо врегулювання ситуації в країні в такій обстановці вести не можна.

Цією зустріччю Лукашенко визнав існування політв'язнів, яких раніше називав злочинцями. Про це написала в Telegram-каналі лідер опозиції Світлана Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська вперше за чотири місяці поговорила з чоловіком

"І якщо він хотів показати готовність до діалогу, то повинен звільнити політв'язнів негайно. Діалог в тюремній камері не ведеться. Він говорить про конституційну реформу, але робить це, тільки щоб послабити наш протест. Ми продовжимо жорстко стояти на своєму і мирно домагатися нових виборів ... Режим зрозумів, що з білорусами потрібно розмовляти, тому Лукашенко поїхав вчора в СІЗО КДБ. Він упевнений, що, імітуючи діалог, можна вбити протест", - сказала Тихановська.

Додала, що білорусами не можна маніпулювати, з білорусами не можна торгуватися, білорусів неможливо розколоти.

Олександр Лукашенко в суботу зустрівся з лідерами білоруської опозиції у в'язниці. Заявив, що хоче "почути думки всіх, бо Конституцію на вулиці не напишеш". Це слова президента - членам так званої координаційної ради та об'єднаного штабу.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська розповіла, для чого насправді Лукашенко ходив у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі