неділя, 15 серпня 2021 00:57

Терористи захопили одне з найбільших міст Афганістану

Терористи захопили одне з найбільших міст Афганістану
Угруповання "Талібан" захопило Мазарі-Шаріф. Фото: Reuters

Угруповання "Талібан" захопило Мазарі-Шаріф, велике захищене місто на півночі Афганістану. Про це пише Associated Press News.

Захоплення Мазарі-Шаріфа (є столицею провінції Балх), четвертого за величиною міста країни, дає талібам контроль над усім північним Афганістаном. Уряд, підтримуваний Заходом, на даний час зберігає контроль над центральними та східними регіонами країни та столицею Кабулом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таліби почали наступ на столицю провінції

Чиновник із провінції Балх Абас Ебрагімзада заявив, що таліби почали наступ на Мазарі-Шаріф у суботу, після чого представники національної армії здалися. Це призвело до втратити бойового духу серед військових. Він додав, що командири, які мали керувати тисячами бійців, втекли з провінції, і їх місцеперебування невідоме.

В Афганістані бойовики радикального руху "Талібан" оголосили про захоплення Кандагара - центру однойменної провінції і другого за величиною міста країни. До виконання обов'язків в регіоні приступив призначений талібами губернатор Хаджі Вафа, який виступив зі зверненням до населення.

Зараз ви читаєте новину «Терористи захопили одне з найбільших міст Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі