четвер, 08 вересня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Швейцарія зупинила процедуру банкрутства оператора "Північного потоку-2"

Швейцарія зупинила процедуру банкрутства оператора "Північного потоку-2"
Процедуру банкрутства оператора газопроводу "Північний потік-2" компанії Nord Stream 2 AG припинено до січня 2023 року. Фото: eastnews.ua

У Швейцарії процедуру банкрутства оператора російського газопроводу "Північний потік-2" зупинили до січня 2023 року.

Суд швейцарського кантону Цуґ за заявою Nord Stream 2 AG продовжив тимчасовий мораторій на виплату позик компанії на чотири місяці, повідомляє офіційний торговий бюлетень країни.

"Компанія Transliq AG зберегла свій статус тимчасового керівника. Припинення банкрутства діятиме з 10 вересня поточного року по 10 січня 2023-го", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмеження цін на російський газ: Путін пригрозив ЄС

У лютому Німеччина заморозила сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" після рішення Російської Федерації почати війну проти України.

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти оператора газопроводу Nord Stream 2 AG. Компанія звільнила всіх працівників. У травні суд кантону Цуґ зупинив процедуру банкрутства компанії до 10 вересня.

Єврокомісія планує обмежити ціну на газ з Російської Федерації, встановивши граничну вартість €50 за МВт/год. Водночас такий крок у ЄС вважають ризикованим. Євросоюз має бути готовий негайно відмовитися від російського газу, якщо Москва відповість на це повним зупиненням постачання.

За встановлення загальноєвропейського обмеження ціни на постачання газу з Росії і податку на надприбутки від енергоресурсів виступила Франція. Держсекретарка у справах Європи при французькому міністерстві зовнішніх справ Лоранс Бун зазначила, що будь-які нові заходи матимуть тимчасовий характер: від шести місяців до року.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія зупинила процедуру банкрутства оператора "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі