четвер, 27 травня 2021 08:27

Швейцарія викрила Лукашенка на брехні

Швейцарія викрила Лукашенка на брехні
Повідомлень від швейцарської влади не було. Фото: Reuters

У Швейцарії спростували заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що країна нібито попередила Мінськ про загрозу мінування літака Ryanair.

Швейцарії нічого не було відомо про нібито бомбу, закладену на борту, на якому затримали Романа Протасевича, повідомило МЗС Швейцарії у Twitter.

"Ніяких повідомлень від швейцарської влади білоруському режиму з цього приводу не було", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна закрила небо для Білорусі

Інформацію про Швейцарію Лукашенко вперше оприлюднив 26 травня. Раніше в державних ЗМІ Білорусі з'явилися повідомлення про погрози з боку ХАМАС. Лист надійшов нібито від палестинського руху електронною поштою. Погрозу мінування отримали "декілька аеропортів".

Сам рух ХАМАС категорично спростував заяву білоруської сторони. Організація, яка в деяких країнах вважається терористичною, заявила, що не використовує подібні методи. Лукашенко також заявив, що екіпаж лайнера самостійно ухвалив рішення піти на посадку в Мінську, і сказав, що білоруські винищувачі не змушували пілотів сісти.

23 травня в Мінську затримали білоруського опозиціонера й співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича. Він перебував на літаку Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса. Екіпаж пасажирського лайнера ухвалив рішення зробити екстрену посадку в аеропорту Мінська після повідомлення про мінування. Пілот літака нібито побоювався, що бомба вибухне над столицею Литви, Вільнюсом. А посадкова лінія "Мінська-2" розташована за межами населеної зони.

Зараз ви читаєте новину «Швейцарія викрила Лукашенка на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі