вівторок, 17 жовтня 2017 03:40

Суд Іспанії присудив заарештувати двох барселонських націоналістів

Суд Іспанії присудив заарештувати двох барселонських націоналістів
Іспанський суд дозволив заарештувати двох барселонських заколотників. Фото: barcelona-spain

Суд Мадрида 16 жовтня ухвалив взяти під варту керівників громадських націоналістичних організацій "Каталонська національна асамблея" і Omnium Cultural Жорді Санчеса і Жорді Куішара, яким висунуто звинувачення в підготовці заколоту.

Прокуратура звинувачує Санчеса і Куішара в організації акції протесту біля будівлі ради з економіки регіону в Барселоні 20-21 вересня, де вірні Мадриду силовики проводили слідчі дії. Лідери націоналістів оголосили про "мобілізацію" прихильників незалежності Каталоніі. Про це повідомляє El Pais.

На думку судді, дії Санчеса і Куішара були частиною стратегії по організації референдуму про відділення Каталонії, який визнаний іспанською владою незаконним.
Обвинувачені також закликали займати приміщення шкіл в ніч перед референдумом 1 жовтня, говориться в постанові.

У справі про заколот проходить також глава поліції Каталонії Жозеп Луїс Траперо. Прокуратура вимагала його арешту, інкримінуючи пасивність при протидії незаконним діям демонстрантів в Барселоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мадрид погрожує вжити заходів, якщо Каталонія не визначиться з незалежністю

Влада Каталонії заявила, що 1 жовтня відділення регіону від Іспанії підтримали 90,18% учасників плебісциту. Явка виборців склала 43%. 10 жовтня депутати каталонського парламенту прийняли документ про незалежність Каталонії. У тексті сказано, що влада Каталонії засновує "каталонську Республіку як незалежну і суверенну державу".

Зараз ви читаєте новину «Суд Іспанії присудив заарештувати двох барселонських націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі