середа, 19 вересня 2018 08:05

Стратегія на "уникнення": у РФ сховали підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Стратегія на "уникнення": у РФ сховали підозрюваних в отруєнні Скрипалів
Олександра Петрова і Руслана Боширова надійно сховали від міжнародного правосуддя. Фото: rusvesna.su

Підозрюваних в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, Олександра Петрова і Руслана Боширова надійно сховали від міжнародного правосуддя.

"Якщо ми говоримо про можливі дії Російської Федерації, то після феєричної появи двох підозрюваних на Russia Today з'явилася інформація, що вони зникли, на дзвінки не відповідають, і ніхто не знає, де вони перебувають ", - заявила експерт із міжнародних питань Юлія Осмоловська. Вона назвала дії РФ "стратегією на уникнення", передає "Обозреватель".

Осмоловська спрогнозувала, що британська сторона повинна подати запит на проведення допиту Петрова і Боширова, і відрядити своїх детективів для здійснення такої процедури на території РФ.

"З огляду на те, яким чином проходило це інтерв'ю, для нормальних слідчих не проблема - довести, що є багато прогалин, і підозрювані кожним словом заганяють себе в кут. Для британської сторони такий підхід був би правильним", - зазначила вона.

"З іншого боку, є негативний прецедент із відрядженням співробітників британської поліції для допиту підозрюваних у справі про отруєння Литвиненка. Їхні життя були поставлені під ризик, коли вони перебували в Москві. Були дані про намір отруїти їх самих".

Осмоловська вважає, що у РФ буде стратегія "на уникнення": "Ми не знаємо, вони розповіли все що хотіли, вони натякали, що хочуть сховатися, країна велика, ми їх знайти не можемо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони хочуть, щоб я померла" - російська модель заявила, що її отруїли "Новачком"

Також експерт не виключила, що скандальна заява російської влади про причетність України до ліквідації пасажирського "Боїнга" MH17 на Донбасі покликана відвернути увагу від справи Скрипалів.

"Я маю на увазі те, що зараз відбувається у контексті справи Солсбері, комічної ситуації навколо інтерв'ю підозрюваних і реакції Курта Волкера, що росіяни не втратили почуття гумору. Це дійсно може бути відволікання уваги від тієї проблеми, переведення її на вкидання інформації про MH17".

Британські спецслужби звинувачують Олександра Петрова і Руслана Боширова у ­замаху на колишнього розвідника Сергія Скрипаля і його доньку Юлію з допомогою отрути "Новачок" 4 березня. Оприлюднили кадри з камер відеоспостереження із їхнім зображенням.

Чоловіки запевняють, що обоє працюють у фітнес-­індустрії. Консультують людей щодо здорового способу життя. Продають біологічно активні добавки та спортивне харчування. Так мріяли подивитися на 123-метровий шпиль кафедрального собору в Солсбері й перший у світі годинник, що їздили туди двічі - 3 і 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «Стратегія на "уникнення": у РФ сховали підозрюваних в отруєнні Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі