вівторок, 12 червня 2018 10:49

Став відомий зміст угоди, яку підписали Трамп і Кім

Став відомий зміст угоди, яку підписали Трамп і Кім
Дізнатися зміст угоди стало можливим завдяки фото документа. Фото: Conor Finnegan

Встановлення мирних відносин, звільнення полонених та спільна робота над денуклеаризацією півострова - це основні пункти "документа з історичним значенням". Його підписали президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин вранці 12 червня після завершення спільного саміту у Сінгапурі.

Розшифрувати документ змогли завдяки фото Дональда Трампа, де він показує папку журналістам. Текст опублікували ВВС.

Документ має 4 пункти.

- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини один із одним у відповідності з прагненням народів обох країн до миру та процвітання.

- США та КНДР об'єднають свої зусилля для створення тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.

- КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова, відповідно до Декларації, підписаної у Панмунджоні 27 квітня 2018 року, (її підписали під час саміту лідер КНДР та Південної Кореї. - Gazeta.ua).

- США та КНДР зобов'язуються звільнити військовополонених. Тих, чиї імена уже визначили, мають негайно відправити на батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили меню для Трампа і Кім Чен Ина

Трамп зобов'язався надати грантії безпеки КНДР, а голова Кім Чен Ин "підтвердив свою тверду і непохитну прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова", йдеться у документі.

Зустріч президента США Дональда Трампа та лідера КНДР Кім Чен Ина почалася у Сінгапурі о 9:00 за місцевим часом (о 4:00 за київським). Трамп І Кім потисли один одному руки. Заявили, що намагатимуться побудувати дружні відносини між країнами. На повістці дня ядерне роззброєння Північної Кореї та завершення Корейської війни.

Зараз ви читаєте новину «Став відомий зміст угоди, яку підписали Трамп і Кім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі