понеділок, 17 жовтня 2022 09:35

Стартують ядерні навчання НАТО з найсучаснішою авіацією

Стартують ядерні навчання НАТО з найсучаснішою авіацією
НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon. Фото: facebook.com/NATO

У понеділок, 17 жовтня, НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon за участі 14 країн.

Під час навчань до 60 літаків візьмуть участь у тренувальних польотах над Бельгією, Північним морем і Британією, пише Reuters.

За даними видання, проведення цих навчань передбачає польоти і найсучасніших винищувачів, і американських далеких бомбардувальників B-52. Їх для цього передислокують з авіабази Майнот у Північній Дакоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили подальші воєнні плани Путіна в Україні

Військові НАТО відпрацьовуватимуть використання американської ядерної зброї, розташованої в Європі. Звісно, без застосування бойових бомб.

"Навчання, які триватимуть до 30 жовтня, є звичайними, регулярними навчальними заходами і не пов'язані з будь-якими поточними світовими подіями", – наголосили в заяві Альянсу.

Навчання НАТО збігаються в часі із щорічними ядерними навчаннями Росії "Гром". Їх традиційно проводять наприкінці жовтня. Під час цих навчань Росія випробовує свої ядерні бомбардувальники, підводні човни та ракети.

У НАТО раніше зазначили, що застосування РФ ядерної зброї в Україні стане "червоною лінією". За цим настане неядерна, але дуже потужна відповідь по Росії.

Сполучені Штати Америки на тлі російських ядерних загроз Україні та світу заявили, що готові захищати "кожен дюйм" території Північноатлантичного альянсу.

Зараз ви читаєте новину «Стартують ядерні навчання НАТО з найсучаснішою авіацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі