неділя, 21 серпня 2022 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, що Шольц казав Путіну перед вторгненням

Стало відомо, що Шольц казав Путіну перед вторгненням
Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконував, що Україна що довго не вступить у НАТО. Фото: eastnews.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц перед вторгненням запевнив російського президента Володимира Путіна, що Україна в найближчі 30 років не увійде до складу НАТО.

Шольц звинуватив Путіна в тому, що він напав на Україну з "абсолютно абсурдних" причин, йдеться у статті Welt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зможе дуже довго продовжувати війну проти України – Шольц

"НАТО ніколи не представляло загрози для Росії", – відповів він на звинувачення Путіна, що країни НАТО не дбали про інтереси безпеки Росії до війни в Україні.

На переговорах перед початком вторгнення Шольц запевнив Путіна, що вступу України до НАТО не буде в найближчі 30 років". Путін у відповідь казав, що Білорусь і Україна не повинні бути окремими державами.

"Це війна, яку Путін, Росія, почала, і явно з наміром завоювати сусідню країну – я думаю, що це було первісною метою. Зараз Росія занепокоєна територіальними придбаннями на сході України. Але навіть не факт, що так і залишиться. Поступатися – нерозумна стратегія", – сказав Шольц.

Путін пропонував поділити Європу, але Шольц відмовився.

Захід підтримує Україну зброєю, щоб вона могла захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Під час візиту у Швецію Шольц непрямо відповів на питання, чи може Україна використовувати цю зброю для деокупації Кримського півострова.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що Шольц казав Путіну перед вторгненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі