неділя, 16 жовтня 2022 22:25

Стало відомо, що принц Гаррі просив у Карла III

Стало відомо, що принц Гаррі просив у Карла III
Принц Гаррі хоче, щоб його діти самі вирішували, які титули мати. Фото: eastnews.ua

Король Великої Британії Карл III обговорив зі своїм сином принцом Гаррі титули своїх онуків Арчі і Лілібет.

Вони повинні також отримати приставку до титулів, повідомила королівська редакторка видання Sunday Times Роя Нікка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали офіційну дату коронації Карла ІІІ

"Після смерті королеви діти Гаррі - Арчі та Лілібет, автоматично стали онуками суверена, Їхніми Королівськими Високостями, принцом і принцесою. Так що тепер у них це є, але ці оновлення не були внесені до королівського вебсайту. Там вони, як і раніше, іменуються, як містер та міс Маунбеттен-Віндзор", – пояснила вона.

Нові титули принців Уельських Вільяма та Кейт відразу оновили на сайті і у соцмережах.

"Наскільки я розумію, це питання обговорювалося з Гаррі, коли вони з Меган були у Великій Британії. Карл сказав: "Що тобі потрібно?", а Гаррі відповів: "Я хотів би, щоб мої діти мали можливість вирішувати долю своїх титулів, коли вони досягнуть повноліття, це не моє рішення робити це за них. І ми можемо зробити це лише якщо ми збережемо титули", - сказав тоді Гаррі, вважає Нікка.

У дітей Гаррі та Меган номінально ці титули вже є. Офіційно вони з'являться після того, як Карл III видасть патентні листи та публічно оприлюднить рішення. Поки він цього не робить.

Королева Єлизавета II правила Великою Британією 70 років. Вона померла на 97-му році життя.

19 вересня монархиню, яка правила країною найдовше, провели в останню путь. Відбулася церемонія похорону королеви у Вестмінстерському абатстві та урочиста служба в каплиці Святого Георгія у Віндзорі.

Офіційний державний похорон розпочався о 13:00 за Києвом у Вестмінстерському абатстві, куди тіло королеви перенесли з Вестмінстерського палацу в супроводі нового короля Карла III, принців Вільяма й Гаррі. Наприкінці відспівування о 13:55 в абатстві й у всій Великій Британії відбудеться хвилина мовчання.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що принц Гаррі просив у Карла III». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі