вівторок, 11 жовтня 2022 21:28

Назвали офіційну дату коронації Карла ІІІ

Назвали офіційну дату коронації Карла ІІІ
Коронація Карла III відбудеться 6 травня наступного року. Фото: eastnews.ua

6 травня 2023 року відбудеться коронація монарха Великої Британії Карла III.

Її проведуть у Вестмінстерському абатстві в Лондоні під керівництвом архієпископа Кентерберійського. Про це повідомляє Twitter Британської корони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерухомість по-королівськи: п'ять знаменитих резиденцій Карла ІІІ

"Під час церемонії буде короновано Карла III разом з королевою-консортом. Традиційно день коронації у Великій Британії планують оголосити вихідним днем", – ідеться в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що коронація відбудеться 3 червня

Карл III раніше оголосив сина Вільяма принцом Валійським. Він стане першим спадкоємцем престолу. Король сказав, що новий принц Валійський і надалі очолюватиме дискусії у Великій Британії і спрямовуватиме увагу туди, де потрібна допомога.

Архієпископ Кентерберійський під час коронації покладе на голову Карла III корону Святого Едуарда, датовану 1661 роком.

Це культова золота корона з коштовностей лондонського Тауера, всипана 444 кольоровими дорогоцінним каміннями – рубінами, гранатами, сапфірами й турмалінами, наповнена фіолетовим оксамитом і облямована хутром. Її надягає монарх лише в момент коронації частково тому, що вона важить 2,23 кг, повідомляє The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Назвали офіційну дату коронації Карла ІІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі