вівторок, 10 жовтня 2023 05:17

США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Італія випустили спільну заяву щодо Ізраїлю

США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Італія випустили спільну заяву щодо Ізраїлю
Світ реагує на війну між Ізраїлем і Палестиною. Фото: РБК

Президенти Сполучених Штатів та Франції, премʼєр-міністри Великої Британії та Італії, а також канцлер Німеччини виступили за спільною заявою на підтримку Ізраїля після нападу від терористичного угруповання ХАМАС.

Джо Байден, Ріші Сунак, Емануель Макрон, Олаф Шольц та Джорджа Мелоні заявили, що будуть "підтримувати Ізраїль в його зусиллях захистити себе і свій народ від таких звірств", інформує The Times of Israel.

Вони також заявили, що палестинській народ має права, але терористи ХАМАС не представляють ці прагнення та не пропонують нічого для палестинців, "окрім ще більшого терору і кровопролиття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС призупиняє фінансову допомогу Палестині, ООН просить не нищити Газу

Лідери держав зазначили, що найближчими днями вони будуть координувати дії, щоб допомогти Ізраїлю захистити себе, а також "створити умови для мирного та інтегрованого Близькосхідного регіону".

"Ми чітко заявляємо, що терористичні дії ХАМАС не мають жодного виправдання, жодної легітимності і повинні бути засуджені усім світом", - йдеться заяві.

Вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф.

Цього не відбувалося із 1973 року. Пункт 40 Алеф надає повну свободу дій військовим. Армія має доповідати політичному керівництву країни.

Зараз ви читаєте новину «США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Італія випустили спільну заяву щодо Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі