четвер, 02 листопада 2023 18:15

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили новими санкціями по росіянах. У списку розробник "Ланцету" і чиновники

США вдарили новими санкціями по росіянах. У списку розробник "Ланцету" і чиновники
США запровадили нові санкції проти росіян. Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації.

Під обмеження потрапили понад 30 фізичних і майже 200 юридичних осіб. Про це повідомили "Суспільне".

"Новий пакет санкцій спрямований проти ВПК Росії та структур, що його підтримують", - заявило Міністерство фінансів США.

До санкційного списку потрапили:

Захаров Александр - конструктор дрона-камікадзе "Ланцет";

Безпрозванних Олексій - заступник міністра торгівлі РФ;

Євтухов Віктор - заступник міністра торгівлі РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі пообіцяли продовжувати підтримку України

Під санкції також потрапила компанія ТОВ "Арктик СПГ 2", оператор проєкту російського підсанкційного "Новатеку" з виробництва й постачання скрапленого газу у Сибіру.

У переліку Державного департаменту США згадується низка фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконного імпорту в Росію технологій для військової промисловості.

Серед них згадуються Єлена Мільська - дружина наближеного до Путіна міністра з надзвичайних ситуацій РФ Олександра Куренкова, перший заступник голови парламенту Чечні Салман Закрієв і його син.

Нові обмеження запровадили й проти юридичних осіб: МДТУ імені М. Е. Баумана; Науково-технічний центр "Газпром нафти"; підприємство "Газпром нафта - Каталітичні системи"; ФАУ "Роскапстрой"; СПГ-завод "Арктик СПГ-2"; корпорації "Аеон".

Окрім цього, під санкції потрапили ХКФ-банк, "Російський стандарт", ВБРР, Абсолют банк, АФК "Система", венчурний фонд Sistema SmartTech і компанії з Туреччини, ОАЕ, Китаю, Люксембургу і Сінгапуру.

Також нові санкції торкнулися громадян Ірландії, Швейцарії, Кіпру, Швеції, Латвії і Туреччини.

Раніше британська розвідка повідомляла, що росіяни в атаках на Україну використовують малі безпілотні авіаційні системи "Ланцет".

У вересні США оголосили пакет санкцій проти російських олігархів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу РФ.

Також запровадили санкції проти п'яти турецьких компаній і громадянина Туреччини, які допомагали країні-агресорці в ухиленні від санкцій.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили новими санкціями по росіянах. У списку розробник "Ланцету" і чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі