субота, 17 липня 2021 15:56

США розслідують атаку РФ на американських дипломатів - ЗМІ

США розслідують атаку РФ на американських дипломатів - ЗМІ
В адміністрації президента Байдена впевнені, що американців могла атакувати російська військова розвідка. Фото: pixabay.com

Влада США розслідує появу хворобливих відчуттів у 24 американських чиновників, які працюють у Відні. Погіршення здоров'я дипломатів може бути пов'язане зі впливом Росії.

Після інавгурації президента США Джо Байдена у співробітників розвідки та інших чиновників у Відні виявили неспецифічні симптоми, схожі на так званий "гаванський синдром", повідомляють New Yorker і Associated Press.

"Урядові агентства США називають симптоми співробітників "аномальними інцидентами зі здоров'ям", проте у приватних бесідах директор ЦРУ Вільям Бернс називає їх атаками", - пише New Yorker.

Високопосадовці в адміністрації президента впевнені, що американців могла атакувати російська військова розвідка ГРУ. Водночас точних доказів наразі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на масштабні протести на Кубі

"Гаванський синдром" назвали так через інциденти в столиці Куби, де з кінця 2016-го американські дипломати повідомляли про сильні головні болі, нудоту, втому, погіршення координації та слуху. У 2018 році аналогічні симптоми з'явилися у співробітників консульства в Китаї. Наприкінці квітня 2021 року повідомили про схожі випадки на території США.

Зараз ви читаєте новину «США розслідують атаку РФ на американських дипломатів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі