пʼятниця, 04 серпня 2017 03:01

США протягом року проведуть 11 масштабних військових навчаннь

США протягом року проведуть 11 масштабних військових навчаннь
США готуються до масштабних військових навчань. Фото:Reuters.

В 2018 році військові США планують провести 11 великих навчань. Вони пройдуть на території союзників по НАТО - Великобританії, країнах Балтії і, можливо, в Фінляндії. Про це заявив бригадний генерал ВПС США Джон Хілі, передає Reuters.

За його словами, офіційні особи країни зрозуміли, що їм необхідно краще підготуватися до все більш складних загроз - на суші, морі, повітрі, космосі і кіберпросторі.

В США уважно стежили за військовими навчаннями в Москві, які почнуться в наступному місяці, і в яких, на думку експертів, можуть бути задіяні близько 100 тис. військовослужбовців.

Хілі розповів, що російські спостерігачі були присутні на недавніх навчаннях США і НАТО в Чорноморському регіоні, тим не менше, Москва не висунула такого запрошення в свої власні військові тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські навчання у Білорусі можуть використати для подальшої експансії

"Вони не настільки прозорі, як ми", - додав Хілі.

У Москві заявили, що її тренування будуть включати менше 13 тис. військовослужбовців, і тому не вимагають запрошень для зовнішніх спостерігачів.

Зараз ви читаєте новину «США протягом року проведуть 11 масштабних військових навчаннь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі