четвер, 19 жовтня 2023 22:45

США перенаправлять Ізраїлю артснаряди, відкладені для України - ЗМІ

США перенаправлять Ізраїлю артснаряди, відкладені для України - ЗМІ
Ізраїль отримає від Пентагону артилерійські снаряди, які були відкладені для України. Фото: mil.in.ua

Пентагон передасть Ізраїлю артилерійські снаряди, які були відкладені для України.

Про це повідомили троє ізраїльських посадовців на умовах анонімності, пише портал Axiosт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім сподівається отримати $60 млрд для фінансування України

Імовірно, йдеться про 155-мм снаряди, які Сполучені Штати зберігають безпосередньо в Ізраїлі в межах двосторонньої угоди. Їх із початку року поступово вивозили й передавали Україні.

Доступ до місць зберігання зброї мають лише американські військовослужбовці. Але згідно з угодою між країнами, Ізраїль може використовувати ці боєприпаси у разі війни за умови схвалення з боку США.

Ізраїль вже повідомив США, що йому терміново потрібні ці снаряди для підготовки до наземного вторгнення в Сектор Гази й потенційної ескалації війни вздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Водночас американські співрозмовники припускають, що перенаправлення даного озброєння, що призначалось Україні, не вплине на здатність українських сил вести війну.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден хоче виділити приблизно $100 млрд на допомогу Україні і Ізраїлю.

Комплексний пакет має на меті залучити широку двопартійну підтримку Конгресу США Ізраїлю після нападу ХАМАС та полегшити передачу допомоги Україні.

Раніше американські посадовці запевняли, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Зараз ви читаєте новину «США перенаправлять Ізраїлю артснаряди, відкладені для України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі