пʼятниця, 28 травня 2021 04:49

США офіційно повідомили РФ, що не поновлюватимуть Договір про відкрите небо

США офіційно повідомили РФ, що не поновлюватимуть Договір про відкрите небо
Штати не будуть поновлювати договір про відкрите небо. Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена офіційно повідомила російську сторону, що Сполучені Штати не мають наміру поновлювати свою участь у Договорі про відкрите небо.

"Заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявила росіянам, що адміністрація вирішила повторно не вступати в Договір про відкрите небо, який дозволяв здійснювати наглядові польоти над військовими об'єктами в обох країнах", - повідомило американське інформагентство АР із посиланням на обізнані джерела.

Цей крок був зроблений з боку США напередодні зустрічі президента Джо Байдена з російським лідером Володимиром Путіним, запланованій на 16 червня у Женеві. Сторони "спробують знайти спільні точки дотику" на тлі різкого погіршення відносин, яке наразі перебуває в найнижчій точці за останні десятиліття, зауважує видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дав 30 днів. Байден наказав розвідці США розслідувати походження Covid-19

Договір про відкрите небо був укладений у 2002 році, після чого сторони здійснили понад 1500 розвідувальних польотів над територіями одна одної. Адміністрація Трампа оголосила про вихід США з Договору у 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «США офіційно повідомили РФ, що не поновлюватимуть Договір про відкрите небо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі