пʼятниця, 27 травня 2022 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

США оцінили вплив дефолту Росії на світову економіку

США оцінили вплив дефолту Росії на світову економіку
Дефолт Росії не вплине на світову економіку. Фото: eastnews.ua

Уряд Сполучених Штатів Америки вважає, що вплив дефолту Російської Федерації на американську та світову економіку буде мінімальний.

Росія, швидше за все, не виконає своїх зобов'язань і стикнеться з дефолтом, заявила під час брифінгу у п'ятницю прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми оголосили, що не продовжуватимемо дію ліцензії. Це означає, що на РФ чекає дефолт. Це підтвердить її статус парії у світовій фінансовій системі. Водночас вплив на економіку США та світу буде мінімальним, оскільки Росія і так вже фінансово ізольована", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через війну в Україні 70 країнам загрожує дефолт - ООН

Міністерство фінансів США продовжує моніторинг ситуації та веде переговори з представниками світової фінансової спільноти, додала Жан-П'єр.

Міністерство фінансів США не продовжило дію генеральної ліцензії для Росії. Вона тимчасово дозволяла окупантам в умовах санкцій проводити виплати для обслуговування свого зовнішнього боргу в доларах. Це рішення мінфіну США збільшить можливість оголошення Росією дефолту. Поточна генліцензія завершила свою дію 25 травня 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «США оцінили вплив дефолту Росії на світову економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі