четвер, 28 січня 2021 02:32

США готуються до введення санкцій проти Росії

США готуються до введення санкцій проти Росії

У США не виключають введення нових антиросійських санкцій.

"Ми нічого не виключаємо, але ми хочемо завершити повний аналіз (дій Росії)", - заявив Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, передає УНІАН.

Вивчаються усі дії Росії. Зокрема, це стосується ситуації довкола російського опозиціонера Олексія Навального і використання хімічної зброї для його отруєння, хакерської атаки на інфраструктуру компанії Solar Winds, встановлення Росією винагороди за вбивства американських солдат в Афганістані, а також питання втручання у вибори в США.

"Усе це перебуває у полі зору. Я не хочу випереджати процес цих переглядів", наголосив Ентоні Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Навального: ФСБ може бути причетна ще до 3 резонансних вбивств - розслідування

Розслідування про замах на Навального опублікували 14 грудня, його провели Bellingcat за участю видання The Insider, телеканалу CNN, журналу Der Spiegel і Фонду боротьби з корупцією. Ідеться про те, що Навального отруїла бойовою речовиною з групи "Новачок" спецгрупа співробітників ФСБ, які стежили за ним кілька років.

Євросоюз і Велика Британія заморозили активи та заборонили поїздки шістьом російським високопосадовцям, імовірно відповідальним за отруєння Навального. Також під санкціями опинилася юридична особа, яка бере участь у програмі створення військових нервово-паралітичних засобів "Новачок".

Зараз ви читаєте новину «США готуються до введення санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі