пʼятниця, 27 травня 2022 02:03

США готують нові поставки зброї для України. Росія погрожує ескалацією - ЗМІ

США готують нові поставки зброї для України. Росія погрожує ескалацією - ЗМІ
США готують новий пакет військової допомоги. Фото: glavcom.ua

Адміністрація Байдена розглядає можливість передачі Києву ракетної системи високої мобільності M142 (HIMARS), яка може завдавати ударів на кілька сотень кілометрів.

Цьому активно намагається завадити Росія, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб ситуація не стала гіршою" - Кулеба закликав США надати MLRS

Зокрема, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що постачання в Україну озброєнь, які здатні завдавати ударів по території РФ, стануть "кроком до неприйнятної ескалації".

"Ми застерегли Захід найсерйознішим чином, що вони вже, по суті, ведуть проксі-війну з Російською Федерацією руками, тілами, мізками українських неонацистів, але це буде серйозним кроком до неприйнятної ескалації. Сподіваюся, що здорові уми на Заході, там таких ще трохи лишилося, розуміють це", - зазначив Лавров.

Водночас Вашингтон провів переговори з Києвом щодо небезпеки ескалації, яку можуть спровокувати удари по території Росії.

"У нас є занепокоєння з приводу ескалації, але ми не хочемо встановлювати географічні обмеження чи занадто сильно зв'язувати руки (українцям)", – на умовах анонімності сказав американський військовий.

Також стало відомо, що США планують наступного тижня оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, до нього можуть увійти системи залпового вогню.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що очікує від онлайн-зустрічі міністрів оборони понад 40 держав світу рішення про передачу Україні американських реактивних систем залпового вогню MLRS.

М270 MLRS - це універсальні пускові установки американської армії.

Зараз ви читаєте новину «США готують нові поставки зброї для України. Росія погрожує ескалацією - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі